О спорт, ти мир. Уперше з початку війни український клуб прийняв удома російських суперників

 

Уперше з весни 2014 року, коли почалася російська збройна агресія, на території України відбулася спортивна зустріч українського й російського клубів високого рівня в рамках єврокубкових турнірів.

У середу, 19 жовтня, стартувала Ліга чемпіонів з баскетболу – клубний турнір №2 у Європі. У першому турі чемпіон України “Хімік” (Южне) зустрічався з російським БК “Автодор” (Саратов). Ця гра відбулася в Україні, на домашній арені “хіміків” – ФСК “Олімп” у місті Южне Одеської області.

“Хімік” програв – 77:80 (рахунок за чвертями – 14:24, 18:19, 27:23, 18:14).

Матч пройшов без ексцесів.

Раніше українські й російські клуби в континентальних турнірах або навмисно розводилися в турнірній сітці, або місцем їх зустрічей обиралася нейтральна територія.

himik-avtodor-tribuni

Судячи з фоторепортажу з Южного на сайті БК “Хімік”, організовані російські вболівальники на Одещину не приїхали. При цьому на трибунах було чимало синьо-жовтих прапорів, а також чірлідерки “Хіміка” у своєму виступі використали прапор України.

himik-avtodor-yuzhne-chirliderz

Як відомо, спонсор БК “Хімік” – держпідприємство “Одеський припортовий завод”.

Читайте також:
За сприяння хорватського футболіста оздоровилася тисяча дітей і військових ЗС України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна