Речник Путіна про “нормандську” зустріч: Є діаметрально протилежне розуміння узгоджених питань

 

Для реалізації Мінських угод щодо Донбасу необхідно узгодити “величезну кількість деталей”. Як передає УНІАН, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи зустріч глав держав “нормандської четвірки” 19 жовтня в Берліні.

“Відбулося звіряння годинників, намітили подальшу роботу на рівні міністрів закордонних справ і помічників, які курирують питання українського врегулювання, – протягом місяця провести зустріч і продовжити розмову щодо деталей. Поки важко говорити про якісь узгоджені параметри подальшої роботи, їх потрібно ще узгоджувати. Величезна кількість деталей, величезна кількість питань, які здавалися узгодженими, але де-факто – зовсім різне, іноді діаметрально протилежне розуміння узгоджених питань, тому продовжиться робота зі зближення позицій”, – заявив Пєсков.

“Але в цілому, безумовно, сам факт продовження роботи в «нормандському форматі» на вищому рівні, сам факт звіряння годинників на вищому рівні, він, безумовно, заслуговує на позитивну оцінку”, – вважає прес-секретар Путіна.

Пєсков підкреслив, що Кремль оцінює “позитивно” переговори “нормандської четвірки” в Берліні.

“Якщо ви пам’ятаєте, ми застерігали від завищених очікувань. Ми говорили, що ще одні підтвердження прихильності, безальтернативності Мінських домовленостей – це вже за нинішньої ситуації позитивне явище, яке заслуговує на позитивну оцінку”, – сказав Пєсков.

Він нагадав, що минув рік з моменту зустрічі лідерів “нормандської четвірки” в Парижі, і, “на жаль, сторони не могли похвалитися, що це був результативний рік, хоча весь рік робота не переривалася на експертному рівні”.

“Реалізація Мінських угод весь цей рік буксувала на місці. Ви знаєте, що Росія протягом року висловлювала жаль у зв’язку з цим, ми кожного разу підкреслювали, що ми очікуємо від країни, яка має виконати ці зобов’язання, а саме від української сторони ми очікували відповідних дій”, – заявив Пєсков.

Речник Кремля додав, що всі учасники зустрічі висловили вдячність канцлеру ФРН Ангелі Меркель за ініціативу проведення зустрічі.

Як відомо, після зустрічі “нормандської четвірки” 19 жовтня в Берліні президент України Петро Порошенко заявив, що до кінця листопада глави МЗС затвердять основу проекту “дорожньої карти”, яка стане основним документом з імплементації всіх Мінських угод.
Також Порошенко розповів, що на зустрічі було порушено питання українських полонених на окупованих територіях та доступу до них адвокатів.

Читайте також:
Пєсков: РФ “абсолютно не згодна” повернути Дебальцеве Україні

Путін заявив, що в Росії немає українських полонених із зони АТО

Меркель: Спершу – запуск виборів на Донбасі, потім – збройна місія ОБСЄ і контроль над кордоном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна