Пєсков: РФ “абсолютно не згодна” повернути Дебальцеве Україні

 

Керівництво Росії не згодне з пропозиціями передати під контроль київської влади місто Дебальцеве Донецької області, яке мало бути контрольоване українською владою відповідно до перших Мінських угод (осінь 2014 року), але було окуоповане військами РФ та бойовиками “ДНР” у лютому 2015-го

“Що стосується Дебальцевого, тут якраз ситуація, коли раніше досягнуті домовленості трактуються абсолютно по-іншому”, – заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає російське агентство ТАСС.

За словами речника Путіна, “російська сторона абсолютно не згодна” з пропозиціями української сторони, які були озвучені на переговорах.

“Це питання залишилося за дужками як неузгоджене. Робота з цього питання триватиме на рівні міністрів [закордонних справ] і помічників”, – сказав Пєсков.

Як відомо, після зустрічі “нормандської четвірки” 19 жовтня в Берліні президент України Петро Порошенко заявив, що до кінця листопада глави МЗС затвердять основу проекту “дорожньої карти”, яка стане основним документом з імплементації всіх Мінських угод.
Також, за його словами, мають початися переговори щодо наступних чотирьох місць для розведення військ та озброєнь, серед яких має бути й місто Дебальцеве.

18 жовтня, під час переговорів ТКГ в Мінську, українська сторона порушила питання контролю над Дебальцевим. 

Місто й великий залізничний вузол Дебальцеве перейшли під контроль РФ і “ДНР” внаслідок запеклих боїв уже після укладення других Мінських угод.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна