Путін заявив, що в Росії немає українських полонених із зони АТО

 

Президент Росії Володимир Путін стверджує, що українські громадяни, взяті в заручники в зоні АТО на Донбасі, не перебувають на території РФ.

Як повідомив його прес-секретар Дмитро Пєсков, про це Путін заявив у Берліні під час зустрічі “нормандської четвірки” 19 жовтня, повідомляє “Інтерфакс”.

“В мінських домовленостях йдеться про те, що на певній стадії відбудеться звільнення утримуваних осіб. У цьому контексті президент України сказав, що такі особи є і в російської сторони, на території РФ, але ці його слова були зустрінуті з повною незгодою з боку президента Путіна”, – заявив Пєсков.

“Така постановка питання не є прийнятною, не є доречною. Зрозуміло, йдеться тільки про осіб, які утримуються на території України, на території Донбасу”, – додав речник Путіна.

Як відомо, після зустрічі “нормандської четвірки” 19 жовтня в Берліні президент України Петро Порошенко заявив, що до кінця листопада глави МЗС затвердять основу проекту “дорожньої карти”, яка стане основним документом з імплементації всіх Мінських угод.
Також Порошенко розповів, що на зустрічі було порушено питання українських полонених на окупованих територіях та доступу до них адвокатів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна