Порошенко хоче від НАТО тиску на Росію. Ті підтримують дорожню карту для Донбасу

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про підтримку ініціативи “нормандської четвірки” щодо розроблення дорожньої карти виконання Мінських угод. Про це він сказав увечері 20 жовтня на спільній із президентом Петром Порошенком прес-конференції в Брюсселі.

“Я вітаю вчорашню зустріч у “нормандському форматі”, яка відбулася в Берліні”, – цитує Столтенберга “Інтерфакс-Україна“.

Президент України на спільному брифінгу виловив сподівання, що “наш партнер – НАТО – буде тиснути на Росію для того, щоб вона повністю впроваджувала Мінські угоди, особливо в плані безпеки”.

У Брюсселі Петро Порошенко обговорив з генсеком НАТО питання поглиблення співробітництва між Україною та Альянсом, передає УНІАН.

“Ми сьогодні також обговорили можливості поглиблення нашого співробітництва між НАТО та Україною. Я дуже вдячний НАТО за підтримку в розбудові наших оборонних спроможностей, також в реформуванні [сектору оборони] та за консультативну технічну допомогу в розбудові нашого сектору безпеки та оборони – для нас це дуже важливо”, – заявив Порошенко на спільному брифінгу.

“Дуже важливо поглибити наше співробітництво в регіональній безпеці, особливо в контексті боротьби з російською агресією. Ми хочемо інтенсифікувати діалог в плані ситуативної обізнаності та взаємосумісності – це новий формат в рамках програми поглиблених можливостей”, – сказав президент України.

“Ми сьогодні дійсно проаналізували можливості співробітництва в цьому плані, я хотів би подякувати генеральному секретарю Столтенбергу за міцну і незмінну підтримку України в боротьбі з російською агресією, солідарність з Альянсом дуже важлива”, – додав глава держави.

Нагадаємо, одразу після зустрічей у Берліні Порошенко поїхав до Брюсселя.

Читайте також:
Після Берліна Порошенко заручився підтримкою Туска і Юнкера в Брюсселі

Глава Європарламенту після зустрічі з Порошенком: санкції проти Росії залишаться чинними

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна