Після Берліна Порошенко заручився підтримкою Туска і Юнкера в Брюсселі

 

У рамках участі в саміті Європейської народної партії 20 жовтня в Брюсселі президент України Петро Порошенко провів зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском та главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.

Глава Української держави поінформував про вчорашню зустріч “нормандської четвірки”, яка відбулася в Берліні.

Співрозмовники вкотре підтвердили важливість збереження санкцій проти Росії до відновлення територіальної цілісності України, передає прес-служба президента.

Петро Порошенко та Дональд Туск також скоординували позиції напередодні саміту Європейської ради, який відбудеться 20-21 жовтня, де обговорюватиметься стратегія Європейського Союзу щодо Росії.

Окрему увагу під час зустрічей було приділено питанню прискорення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС Нідерландами.

“Під час перемовин і Жан-Клод Юнкер, і Дональд Туск запевнили Петра Порошенка, що роблять все для пришвидшення запровадження безвізового режиму для громадян України”, – ідеться в повідомленні.

Також на зустрічах глава Української держави, президенти Європейської ради і Європейської комісії обговорили порядок денний Саміту Україна-ЄС, який відбудеться 24 листопада в Брюсселі.

Читайте також:
Глава Європарламенту після зустрічі з Порошенком: санкції проти Росії залишаться чинними

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна