МОН пропонує дозволити викладання декількома мовами та забезпечити право нацменшин на навчання рідною мовою

Представники Міністерства освіти і науки України та громадські активісти напрацювали спільний текст поправок до статті 7 законопроекту “Про освіту”. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

Відповідно до поправок Міносвіти заклади освіти відповідно до освітньої програми зможуть здійснювати освітній процес двома та більше мовами – державною мовою, а також однією або кількома офіційними мовами Європейського Союзу.

Крім того пропонується забезпечити осіб, що належать до національних меншин і корінних народів, право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою у державних і комунальних закладах дошкільної і загальної середньої освіти у місцях компактного проживання таких осіб. Особи, що належать до національних меншин і корінних народів, мають право на вивчення рідної мови у державних і комунальних закладах дошкільної і загальної середньої освіти або через національно-культурні товариства.

Як повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, сьогодні ці поправки було зареєстровано групою депутатів з 15 осіб, їх вже підписав голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

“Я сподіваюсь, що ці поправки матимуть позитивне сприйняття у Верховній Раді, адже вони дуже виважені”, – наголосила Міністр освіти і науки України.

Читайте також:
Українські аеропорти мають позбавитися російської мови та комуністичного сліду, – Мінінфраструктури

З 2017 працівникам Донецької адміністрації доведеться згадати українську мову та вивчити англійську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна