Глава Європарламенту після зустрічі з Порошенком: санкції проти Росії залишаться чинними

 

Санкції проти Росії залишаться чинними до повного виконання Мінських домовленостей усіма сторонами конфлікту.
Про це заявив журналістам у четвер, 20 жовтня, в Брюсселі перед самітом ЄС голова Європейського парламенту Мартін Шульц.

“Режим санкцій буде зберігатися, і вони продовжать застосовуватися доти, доки мінська угода не буде повністю виконана і її не будуть поважати всі сторони”, – цитує Шульца “Інтерфакс-Україна“.

Раніше прес-служба президента України повідомила, що Петро Порошенко зустрівся в Брюсселі з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Глава держави поінформував про результати зустрічі у “нормандському форматі”, яка відбулася 19 жовтня в Берліні.

Співрозмовники обговорили необхідність збереження політики санкцій щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України. Також було обговорено можливість посилення обмежувальних заходів проти Росії в контексті порушення прав людини в Криму.

Порошенко високо оцінив постійну підтримку з боку Європарламенту Української держави в протидії російській агресії та продовженні реформ, зазначила прес-служба Банкової.

Глава держави закликав Європарламент якомога швидше надати українцям безвізовий режим.

“У Європарламенті є стабільна більшість для запровадження безвізового режиму з Україною”, – зазначив Мартін Шульц.

Співрозмовники також погодилися, що Угода про асоціацію має бути негайно ратифікована.

Крім того, Петро Порошенко та Мартін Шульц обговорили хід реформ в Україні. Президент Української держави закликав Європарламент пришвидшити ухвалення додаткових автономних торговельних преференцій для України.

Читайте також:
Речник Путіна про “нормандську” зустріч:
Є діаметрально протилежне розуміння узгоджених питань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна