Учасники “нормандської четвірки” вимагатимуть від України особливого статусу Донбасу

 

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив, що метою саміту в “нормандському форматі” в Берліні в середу ввечері буде домогтися від України просування зі “статусом Донбасу” і законом про вибори на його окупованій частині, інформує “Радіо Свобода“.

За його словами, учасники саміту будуть вимагати від України “детальних зобов’язань щодо “статусу Донбасу” і календаря” проведення таких виборів.

Крім того, сказав Еро, і від України, і від Росії будуть домагатися поступу в розведенні сил сторін і “засвідчити щирість” у цьому.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель, яка так само коментувала майбутній саміт, заявила, що на ньому буде йтися про “підбиття підсумків, просто безжалісне, щодо того, де ми зараз перебуваємо” у виконанні мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині Донбасу. При цьому канцлер наголосила: “Звичайно, від завтрашньої зустрічі не варто чекати ні на яке диво. Але переговори завжди важливі, навіть коли ми дуже різко обмінюємося думками”.

Раніше у вівторок усі чотири країни “нормандського формату” – Україна, Німеччина, Франція і Росія – підтвердили, що їхні керівники проведуть увечері 19 жовтня саміт у Берліні, присвячений у першу чергу врегулюванню на окупованій частині Донбасу.

Читайте також:
Напередодні Нормандського саміту: Порошенко без оптимізму, Опоблок – за вибори на Донбасі

Порошенко, Олланд та Меркель домовились про наступну зустріч у “нормандському форматі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.