Росія готова до мобілізації підприємств на випадок повномасштабної війни

 

Російське військове відомство зможе в разі введення воєнного стану мобілізувати незалежно від форм власності підприємства харчової та швейної промисловості, а також ремонтні організації. Нова система, що пройшла перевірку під час навчань “Кавказ 2016”, дозволить одягнути, нагодувати і оснастити військовою технікою знову призваних із запасу військовослужбовців, а також забезпечить нормальні соціально-побутові умови для мирного населення. Про це інформує російське видання “Известия“.

Згідно з новими правилами і процедурами, на мобілізовані організації також покладаються обов’язки з випуску додаткової продукції і ремонту техніки. Планують роботу і призначають норму випуску продукції штаби оборони, до складу яких входять глави суб’єктів федерації, представники Міноборони Росії, а також керівники регіональних силових відомств.

Повна мобілізація промислових активів російським військовим відомством може початися тільки в разі загрози глобальної війни. Під час локальних конфліктів або стихійних лих Міноборони “призве” на військову службу тільки обмежену кількість найбільш важливих підприємств, які мають необхідні для забезпечення мобілізації ресурси.

Так, повідомляється, що під час навчань “Кавказ 2016” для забезпечення перевезення призваних із запасу громадян були мобілізовані кілька транспортних фірм, які на автобусах і вантажівках відвезли самих резервістів і їх майно до місця призначення. А низка хлібопекарень і м’ясо-молочних комбінатів випускали додаткову продукцію для постачання частин і підрозділів Російської армії.

Читайте також:
США мають план на випадок розгортання Росією повномасштабної війни в Україні

Порошенко не виключив повномасштабного вторгнення Росії та відправив у зону АТО Муженка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна