Нардепи продовжили мандат місії з розслідування катастрофи “Боїнга”

 

Верховна Рада прийняття в цілому законопроекту №0111, яким ратифікувала угоду (у формі обміну нотами) з Нідерландами про продовження до 1 серпня 2017 року терміну дії угоди про міжнародну місію захисту розслідування падіння літака “Боїнг-777” авіакомпанії Malaysia Airlines у Донецькій області, що сталося 17 липня 2014 року.

За прийняття відповідного законопроекту проголосували 247 депутатів.

Відповідну угоду було підписано 28 липня 2014 року й вона уже продовжувалася раніше на рік – до 1 серпня 2016 року.

В пояснювальній записці сказано, продовження місії що сприятиме подальшому практичному залученню нідерландської сторони до розслідування причин авіаційної катастрофи рейсу МН17.

Як відомо, літак “Боїнг-777” компанії Malaysian Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, 17 липня 2014 року був збитий над територією Донецької області. На борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи рейсу МН17 дійшла висновку: лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК “Бук”, доставленого з території Росії. 28 вересня слідчі навели документальні докази цього і збирають інформацію для визначення конкретних фігурантів справи.

Раніше різні незалежні розслідувачі довели, що причиною катастрофи став постріл бойовиків “ДНР” із зенітно-ракетного комплексу “Бук” 53-ї бригади збройних сил Росії. Визначено навіть його номер.
Росія спростовує свою причетність до збитого лайнера.

Читайте також:
Офіційно: “Боїнг” на Донбасі збили російським “Буком” із території бойовиків

МЗС України: Звіт Спільної слідчої групи щодо MH17
– крок до міжнародного трибуналу над РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна