Прокурорська рокіровка: Луценко в Запоріжжі замінив розголошувача держтаємниці на “тверду руку”

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко представив нового керівника прокуратури Запорізької області Валерія Романова, який досі був заступником прокурора Харківщини. Про це він повідомив під час прес-конференції 19 жовтня, передає сайт ГПУ.

Луценко заявив про невдоволення роботою попереднього запорізького прокурора Олександра Шацького.

Раніше стало відомо, що очільник ГПУ звільнив Шацького з посади.

За повідомленнями ЗМІ, Шацького запідозрили в передачі секретної інформації. СБУ скасувала йому доступ до державної таємниці.
У СБУ повідомляли про перевірку діяльності прокуратури Запорізької області, за результатами якої було виявлено порушення, що могли призвести до витоку секретної інформації.

Сам Шацький в коментарі каналу “112 Україна” розповів, що керівництво ГПУ почала проти нього кампанію з метою звільнення. Зокрема він говорив, що спочатку особисто Луценко пропонував йому просто звільнитися. Шацький нібито відмовився, після чого почався шантаж і йому навіть погрожували позбавленням волі.

Під час засідання в прокуратурі Запорізької області Юрій Луценко розкритикував роботу правоохоронних відомств у регіоні через стрімке зростання злочинності. Він підкреслив, що в Запорізькій області рівень злочинності є найвищим після Києва.

Луценко пояснив, чому вирішив призначити новим прокурором Запорізької області Валерія Романова. Зокрема під час засідання в прокуратурі області він наголосив, що шукав системну людину, яка не буде вчитися, а використовуватиме повністю свій потенціал.

“У серпні місяці я зрозумів, що в Запоріжжі доведеться міняти прокуратуру. Я намагався знайти спільну мову, додати активності Шацькому, але мені не вдалося. Я не хотів і не хочу з ним особистого конфлікту, але він неминучий, якщо я думаю про результати системи, за яку я персонально відповідаю. Я не можу дозволити поміняти симпатії до учасника двох Майданів на слабенькі результати роботи. Я розумію, що область складна, вимагає твердої руки. Треба системна людина, що не буде вчитися, а буде застосовувати весь потенціал. Людина, яка зможе вписатися в колектив. Я шукав такого кандидата. З трьох кандидатів найкраще професійне проходження служби, реакції ЗМІ, з точки зору компромату, було на Романова”, – зазначив генпрокурор.

Луценко підкреслив, що Романов не знав про його плани. “Коли я перший раз його запросив і заслухав справу про харківських розкрадачів землі, я дивився на уміння доповідати, побачив, що він повністю в матеріалі. Минулого тижня я його запросив і сказав, що пропоную очолити Запорізьку область”, – додав очільник ГПУ.

В системі прокуратури старший радник юстиції Валерій Романов працює з 1993 року.

Кар’єру почав зі слідчих посад в органах прокуратури в Миколаєві, працював у відділі з нагляду за спецпідрозділами УБОЗ і СБУ. Згодом став заступником прокурора Кіровоградської області.
Потім працював в Генпрокуратурі на посаді першого заступника начальника Головного управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які борються з організованою злочинністю.

До грудня 2014 обіймав посаду першого заступника облпрокурора в Харківській області. Після цього до березня 2015 року він обіймав посаду прокурора Дніпропетровської області. З березня 2015 – заступник прокурора Миколаївської області.

У першій половині квітня 2016 року він був переведений на посаду заступника прокурора Харківської області.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна