Комбриг відмовився від квартири, щоб її отримав ротний, поранений в АТО

 

Юрій Бутусов
журналіст, редактор сайту “Цензор.НЕТ”

(FB)

Іноді щось таке відбувається в світі, що ніколи не стане знаменитим і не підходить у формат новини, але в світі стає світліше й просяться слова, самі рвуться, щоб поділитися з кимось.

Командир бригади отримав в новому будинку під Києвом для своєї частини одну квартиру.

Квартиру взагалі виділяли керівники в розрахунку на нього, – він стоїть в черзі, учасник АТО, 20 років календарної вислуги, уже дочка доросла, на другому курсі ВНЗ, а своєї квартири не було й немає – наймає на самій околиці на Виноградарі.

Комбриг подивився список черговиків у своїй частині – там десятки імен. І… замість себе наказав оформити документи на іншого черговика – одного з найкращих бойових офіцерів, командира роти, який теж був в АТО і зараз продовжує там нести службу, і був поранений у 2014-му, і в нього маленька дочка.

Комбриг-то свою дитину виростив уже…

Ось як пояснити практичний сенс цього вчинку – особливо своїм близьким?

Начальство посварилося-посварилося, мовляв, хоче ще одну квартиру отримати таким чином, але ж немає ще однієї… Але все-таки подумали, зрозуміли – і підтримали.

І молодий капітан приїхав на два дні з АТО й отримав урочисто квартиру – президент особисто вручив ключі, протокольна служба якось випадково вибрала, мабуть.

Сказати, що ротний шокований – нічого не сказати. Але ж заслужив, заслужив.

Імена називати? Офіцери проти. У нас якщо називати імена – відразу скажуть, що піаряться, що хочуть собі ще одну квартиру поза чергою. А сенс цієї історії саме в тому, що командир сам для себе прийняв рішення, не маючи наміру робити історію публічною. Ось так.

Ось як у нас так все дивно замішано – і бардак, і дурість, і купа проблем – і тут же дивовижне благородство, доброта, взаємодопомога.
У нас немає меж для падіння морального, і немає меж для зростання.

І я впевнений, що в цьому хаосі ми зуміємо вирости до вершин і самоорганізації й людського духу.

Читайте також:
З нагоди свята воєнної розвідки Порошенко роздав ГУР аванси, нагороди і квартири. ФОТО

Міноборони прозвітувало, скільки квартир і за які кошти зараз надають військовослужбовцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна