З початку доби бойовики лише на Маріупольському напрямку стріляли 30 разів, калібром 152 мм включно

 

Противник у зоні проведення антитерористичної операції на Сході знову наростив кількість обстрілів. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО станом на 18:00 18 жовтня.

За даними штабу, з опівночі і до шостої години вечора вже зафіксовано 35 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

При цьому майже всі вони припадають на південний відтинок фронту.
На Маріупольському напрямку ворог 30 разів відкривав вогонь по позиціях Збройних сил України, більшість обстрілів – з важкого озброєння.

В районі Лебединського порушення режиму тиші відбулись зі ствольної артилерії калібру 122 мм, в Широкиному та Водяному, окрім 122-го калібру, ворог застосовував артилерію калібру 152 мм, а в напрямку захисників Талаківки і Красногорівки – кулемети великого калібру, вогонь БМП, гранатомети та стрілецьку зброю.

“На Луганському напрямку відбулось 4 збройні провокації. Зокрема, з мінометів калібру 120 мм в районі Новозванівки, в Кримському – зі стрілецької зброї та гранатометів.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська 1 раз обстріляли сили АТО в Авдіївці, застосувавши при цьому одночасно цілий арсенал зброї малого калібру”, – зазначили в штабі.

Нагадаємо, за всю минулу добу, 17 жовтня, бойовики 29 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. На Маріупольському напрямку – 20 разів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна