Рада ухвалила закони про звільнення військових із дітьми-інвалідами та про офіцерів запасу в медВНЗ

 

Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо звільнення з військової служби осіб, які мають на утриманні дітей-інвалідів I чи II групи”.

За законопроект №1448 на вечірньому засіданні 18 жовтня у другому читанні проголосували 233 депутати, свідчить сайт ВР.

Законодавчим актом передбачено можливість звільнити з військової служби військовослужбовців (матір чи батька), які мають на утриманні дітей-інвалідів I чи II групи віком до 23 років.

Відповідні зміни внесено до частини восьмої статті 26 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Також парламент прийняв закон “Про внесення змін до статті 11 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” (щодо проходження студентами вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби в обов’язковому порядку)”.
Законодавчим актом (№2210а) передбачено відновлення підготовки офіцерів запасу медичної служби в обов’язковому порядку.

Законом встановлено, що “військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби в обов’язковому порядку проходять громадяни України, які здобувають освітній ступінь вищої освіти у вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладах України, придатні до військової служби за станом здоров’я та морально-діловими якостями».

Відповідні зміни внесено до частин другої і третьої статті 11 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.  “За” в другому читанні і в цілому голосували 238 депутатів.

Читайте також:
Рада підтримала законопроект, яким зрівняла пенсії військових
і “неоформлених” інвалідів-учасників АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна