ГПУ повідомила про підозру очільнику Вищого госпсуду Януковича Татькову та судді Ємельянову

 

Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури повідомив про підозру колишнім голові та заступнику Вищого господарського суду України (а нині суддям цього суду) Віктору Татькову й Артуру Ємельянову. Про це в соцмережі повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, про підозру повідомлено щодо злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376 (“втручання в діяльність судових органів”), ч. 2 ст. 376-1 (“незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду”) Кримінального кодексу України.

“Слідство має докази того, що ці особи в 2011- 2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Досліджується близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень в господарчих судах всіх інстанцій”, – написав Луценко.

Як відомо, уродженець Донеччини Віктор Татьков очолював ВГСУ за часів президента Януковича в 2014 роках.

Нагадаємо, 29 вересня суддя Вищого господарського суду Віктор Татьков рішенням Верховної Ради був звільнений в порядку люстрації.

Читайте також:
Ліхтенштейн розморозив мільйони скандального судді Вищого госпсуду України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна