Активісти розвішують труси, щоб нагадати посадовцям про е-декларації. ФОТО

 

Біля Кабінету Міністрів та Верховної Ради громадські активісти провели акцію на підтримку е-декларування. Розвісивши на шворках спідню білизну. Таким чином активісти вимагають від вищих посадовців та держслужбовців вчасно подати свої декларації про активи.

Активісти “Реанімаційного пакету реформ” нагадують, що термін подачі електронних декларацій спливає 31 жовтня.

Станом на 13 жовтня в Єдиному державному реєстрі налічується трохи більше 6,5 тисяч щорічних декларацій. Це – лише 13% від 50 тисяч чиновників, що займають найвищі керівні посади в державі і мають декларувати свої статки в “першу хвилю”, зазначають в РПР.

Активісти приготували для депутатів персональні “труси”, які розвішали перед вікнами уряду, аби вкотре нагадати політикам: не декларує той, кому є що приховувати.

Відповідну арт-інсталяцію планують влаштувати також перед адміністрацією президента України з боку вулиці Інститутської.

Активісти закликають топ-чиновників не бути “трусами”-боягузами, не чекати “відмашки зверху”, а почати невідкладну роботу над заповненням е-декларацій. Тільки так українська влада наочно продемонструє своїм виборцям та міжнародним партнерам готовність виконувати європейські вимоги щодо прозорості та підзвітності, а також – взяті на себе зобов’язаною у сфері протидії корупції.

Читайте також:
Тука нарікає на складне е-декларування і пропонує журналістам заповнити звіт за нього

Ситник розповів, чому детективи НАБУ не заповнюють “нелегітимні” е-декларації

Гринів відкликав скандальні зміни до закону про електронне декларування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна