ЄС надасть Україні понад 100 млн. євро на реформу державного управлінні

 

Європейський Союз готує програму допомоги для реформи державного управління в Україні на супу понад 100 млн. євро. Про це заявив посол ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі в понеділок, 17 жовтня, під час презентації оновленої структури супроводу реформ.

“Ми готуємо масштабну програму допомоги для реформи державного управління. Її вартість більше ніж 100 млн. євро”, – сказав посол в ефірі каналу “112 Україна”.

Також він повідомив, що ЄС готовий надати експертів для підтримки реформ в українських міністерствах.

“Ми зараз відповідаємо за розробку і впровадження щорічного плану уряду щодо реформ і координації з Кабміном. Ми надамо кращих експертів для команд підтримки реформ, вони допомагатимуть ключовим міністерствам вводити секторальні стратегії реформ, які були прийняті. Вони також допоможуть міністерствам реформувати їх внутрішню структуру”, – зазначив Мінгареллі.

“Ми почнемо роботу з Мінфіном, Мінекономрозвитку, Мінінфрастуктури, Мінагрополітики. Але ми готові розширити експеримент на інші міністерства. Ми хочемо підтримувати групи стратегічних радників, яку очолюють [Іван] Міклош і [Лешек] Бальцерович. Ці групи будуть надані на мультидонорский рахунок, керований ЄБРР”, – заявив голова представництва ЄС.

Читайте також:
Новим послом ЄС в Україні став француз Мінгареллі, близький до Могеріні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.