Українські аеропорти мають позбавитися російської мови та комуністичного сліду, – Мінінфраструктури

 

Українські аеропорти повинні позбавитися від російської мови і комуністичних назв. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, інформує “112-Україна“.

Міністр наголосив, що це стосується не лише  міжнародного аеропорту “Бориспіль”, а всіх аеропортів по країні.

Так, вся інформація, яка розміщується в аеропортах України на електронних табло, вивісках, покажчиках або озвучується через гучномовці, має бути українською та англійською мовами.

“Ніякої російської мови не повинно бути. Це не тільки питання використання державної мови – це питання самоповаги, в першу чергу. Так само і працівники аеропортів при спілкуванні з пасажирами повинні користуватися українською або англійською мовами”, – зазначив Омелян.

Міністр додав, що в рамках декомунізації має відбутися зміна назв підприємств і установ.

“Це більшою мірою стосується “Укрзалізниці”, тому що ще є низка станцій, які носять радянські назви. Але якщо аеропорт має термінал, склад або хоча б кафе, у назві яких простежується радянський слід, це має бути змінено до 1 грудня. Це питання принципове”, – сказав він.

Омелян має намір звернутися з відповідним проханням до всіх авіакомпаній, які здійснюють авіаперевезення в Україні, щодо використання виключно англійської та української мов, а також щодо транслітерації українських назв англійською мовою.

Читайте також:
Міносвіти байдуже до вчителів-сепаратисті та української мови

Працівників Міносвіти зобов’язали спілкуватися українською мовою. НАКАЗ

У столиці відбулася перша зустріч учасників “Мовомарафону-25”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна