ГПУ повідомила про підозру батьку й сину Януковичам у справі про Межигір’я

 

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру батьку й сину Януковичам у справі про “Межигір’я”. Про це інформує Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Зазначається, що Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами заволодіння службовими особами із числа колишнього вищого керівництва України державним майном в особливо великих розмірах вартістю понад 500 млн. грн. – резиденцією “Межигір’я” – та за фактами його його легалізації.

“У зазначеному кримінальному провадженні за цими фактами повідомлено про підозру Віктору Януковичу за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах службовою особою шляхом зловживанням своїм службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація майна, одержаного злочинним шляхом) КК України.

Водночас у ході розслідування, на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру сину Віктора Януковича – Олександру Януковичу у причетності до зазначеного заволодіння державним майном, за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 (організація створення фіктивних підприємств з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі), ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (пособництво у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах службовою особою шляхом зловживанням своїм службовим становищем), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (пособництво в легалізації майна, одержаного злочинним шляхом) КК України”, – зазначили в ГПУ.

За цими епізодами, інкримінованими Олександру Януковичу, слідством оголошено його розшук та отримано дозвіл суду на його затримання з метою приводу для розгляду клопотання про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У ГПУ нагадали, що вчинення вказаних злочинів також інкримінується колишньому голові правління національної акціонерної компанії “Надра України” Едуарду Ставицькому та директору товариства з обмеженою відповідальністю “Танталіт” Павлу Литовченку, які оголошені в розшук.

Розслідування щодо інших осіб, причетних до даного злочину триває.

Читайте також:
У Євросуді підтвердили, що Україна програла апеляцію Януковичу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна