У Євросуді підтвердили, що Україна програла апеляцію Януковичу

 

У Європейському суді справедливості підтвердили, що Україна програла апеляцію щодо виплати екс-президенту Віктору Януковичу та його сину компенсації за витрачені на судовий процес кошти. Про це повідомляє “Німецька хвиля“.

Відповідне рішення судді ухвалили 5 жовтня. Однак при цьому конкретна сума і порядок компенсації судових витрат залишаються невизначеними, вказує видання.

“Як і кому Україна буде платити гроші – це те, що вирішується поза межами судового процесу”, – йдеться у коментарі, який надали DW в суді.

Як повідомлялося, днями адвокати, які представляють інтереси Януковича, повідомили, що українська держава має відшкодувати екс-президенту та його родині юридичні витрати на процеси в судових інстанціях ЄС на суму загалом понад 6 мільйонів гривень.

Міністерство юстиції України спростувало зазначену інформацію та заявило, що “не існує жодних рішень іноземних судів (…) щодо стягнення будь-яких коштів з України на користь Януковича В.Ф. або його родини”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна