Президент заявив про наявність уже 100 тисяч резервістів та цілком контрактну армію

 

В Україні станом на жовтень налічується близько 100 тисяч резервістів. Про це президент Петро Порошенко сказав під час зустрічі з військовими в зоні АТО, які демобілізуються з “шостої черги”.

“Сьогодні їх кількість дорівнює майже 100 тисяч. Більш того, це не просто резерв першої черги, а за моїми дорученнями, зараз проводять постійні тренування, навчання для того, щоб продемонструвати, що ми тримаємо порох сухим”, – сказав Порошенко. 

Цього ж дня в Чугуєві президент нагадав, що з кінця жовтня українська армія буде контрактною.

“Багато політиків нам обіцяли протягом 15 років перехід на контрактну армію. Я наголошую, що з кінця жовтня українська армія стає контрактною, добровольчою. У нас немає ані дезертирів, ні тих, хто відмовляється служити”, – сказав президент.

“Я поставив завдання, щоб до кінця жовтня шоста хвиля демобілізації була завершена”, – сказав він.

Протилежні враження після відвідання передової:
Бутусов: Кампанію з контрактами ЗСУ провалено. Потрібна сьома хвиля мобілізації

Порошенко також запевнив, що солдати строкової служби, яких близько 13 тисяч, не будуть направлятися в зону АТО, а також не будуть “працювати будівельниками на дачах чи якихось інших не призначених для бойового навчання завданнях”.

“Якісні перетворення відбувається не лише в управління ЗСУ, а на рівні кожної частини. Не помічати якісних змін зараз вже просто неможливо, вони є в кожному підрозділі. Часом не так швидко, як хотілося б, але чітко відбуваються”, – цитує Порошенка його прес-служба.

За його словами, “українська армія і українські ЗСУ сьогодні нагодовані, одягнуті, озброєні, натреновані, мають високий бойовий вишкіл, високий рівень бойової підготовки”.

“Волонтерський десант”, який був висаджений у Міністерстві оборони, запровадив нові антикорупційні процедури, які значно підвищили ефективність управління й логістики”, – відзначив він.

Також, за словами Порошенка, виконані його доручення щодо підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, і цей процес продовжується.

Раніше різні посадові особи заявляли про наявність близько 80 тисяч резервістів першої черги, які можуть замінити демобілізованих.

 

Читайте також:
Порошенко взяв участь у передачі ЗСУ понад 150 одиниць оновленої техніки

Стартував осінній призов на строкову військову службу

Президент оголосив демобілізацію шостої черги. На фронті залишаться тільки контрактники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна