На Покрову авіація окупантів у Криму приводилася в повну бойову готовність, – ГУР

 

У п’ятницю, 14 жовтня, угруповання протиповітряної оборони збройних сил Росії на території окупованого Криму було приведено у бойову готовність “повна”. Про це йдеться у зведенні Головного управління розвідки Міноборони Українию

“По тривозі підняті підрозділи 31-ї дивізії протиповітряної оборони (Севастополь), 37-го змішаного авіаційного полку (Гвардійське) та 38-го винищувального авіаційного полку (Бельбек) 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу ЗС РФ”, – зазначено в повідомленні.

Бойові розрахунки радіотехнічних підрозділів 3-го радіотехнічного полку (Севастополь), розгорнутих на мисі Тарханкут, мисі Фіолент, горі Ай-Петрі, у районах міст Джанкой, Керч, Феодосія, здійснювали виявлення та супроводження повітряних цілей, передачу цілевказівок дивізіонам зенітно-ракетних комплексів та наведення винищувальної авіації.

Екіпажі літаків Су-30 та розрахунки зенітно-ракетних комплексів відпрацювали перехоплення та умовне знищення повітряних цілей, повідомляє ГУР МОУ.

“Проведення зазначених заходів у повітряному просторі над акваторією Чорного моря створює небезпеку міжнародному авіаційному сполученню та загрожує можливим повторенням трагедії малазійського “Боїнга” рейсу МН17, який був збитий російським комплексом “Бук” в липні 2014 року на сході України”, – вказує українське відомство.

Читайте також:
Росія в окупованому Криму випробовує удари нової авіації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна