Єльченко в ООН поставив дії російських окупантів в Криму в один ряд із Голокостом, руандою і Сребреницею

 

Будь-які прояви геноциду супроводжуються нагнітанням ненависті з боку окремих держав до цілих народів: це було під час Голокосту, така ситуація спостерігається, на жаль, і зараз – в окупованому Росією Криму. Про це заявив gостійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час пам’ятного заходу, присвяченого 75-й річниці трагедії Бабиного Яру, передає “Укрінформ“.

“Ми повинні пам’ятати, що поширення мови ненависті часто передує геноциду і супроводжує його. Лідери, які планували масові вбивства під час Голокосту, а також в Руанді і Сребрениці, поширювали ідеологію ненависті”, – сказав він.

За словами постпреда, на жаль, світ сьогодні стає свідком “санкціонованого на державному рівні” підбурювання до ненависті і переслідування невинних людей.

“Незаконно окупувавши Крим, російська влада обмежує права і свободи українців та кримських татар, змушуючи їх залишати Кримський півострів, свою історичну землю. Деякі з них піддавалися тортурам і викраденням, багато хто з них був обмежений в правах людини”, – зазначив Єльченко.

У зв’язку з цим представник України закликав міжнародне співтовариство не бути байдужим до подібних злочинів.

“Наша спільна відповідальність перед майбутніми поколіннями полягає в тому, щоб ті, хто скоює злочини проти людяності, були притягнуті до відповідальності, а також щоб запобігти повторенню подібних злочинів у майбутньому”, – підкреслив Володимир Єльченко.

Читайте також:
ПАРЄ: Дії Росії є загрозою для самого існування кримськотатарської громади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна