В Україні вже місяць не діють санкції проти Росії, тому що “бариги торгуються”, – Лещенко

 

В Україні вже майже місяць не діють економічні санкції проти росіян у зв’язку з агресією РФ. Про це написав у “Фейсбуці” народний депутат від БПП Сергій Лещенко.

“Чи знаєте ви, що вже місяць в Україні не діють санкції проти Росії, російських громадян та компаній? Так-так, все правильно. 16 вересня 2015-го указом президента Порошенка було введено санкції терміном на один рік. 16 вересня 2016-го санкції закінчилися. І вже місяць немає указу Порошенка про поновлення санкції. Тобто США тримають санкції проти Росії, Канада тримає, Євросоюз тримає, а Україна – ні”, – зазначив Лещенко.

Він навів скан рішення РНБО від 16 вересня 2015 року, у якому йдеться: “Застосувати строком на один рік персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції)…”

rnbo-ukaz-pro-sanktsiyi-2015

“За інформацією моїх джерел, продовження санкцій немає, оскільки тривають торги. Це стала чергова корупційна тема. За певну суму можна викреслити себе з санкційного списку. Або включити туди свого конкурента – і отримати монополію на ринку”, – свідчить депутат.

“Ну і ще – поки тривають “санкційні канікули”, можна не за дорого придбати активи, які підпадають під санкції. Nothing personal, it’s just business, як казали видатні мафіозі сучасності”, – коментує Сергій Лещенко.

“Україна святкує день свого захисника. Ці люди – справжі Герої, які жертвують своїм життям, здоров’ям, найкращими роками – і навіть не уявляють цинізму бариг, які заробляють на війні”, – резюмує він.

На уточнююче запитання “Новинарні” про продовження санкцій РНБО і Кабміном, яке відбувалося вже не раз, Сергій Лещенко відповів: “Не треба плутати секторальні санкції та персональні”.
Тобто в даному випадку йдеться про відсутність саме персональних санкцій.

Варто нагадати, що 16 вересня “Новинарня” повідомляла: РНБО розширила санкційний “список Сенцова-Кольченка” та готує нові обмеження за вибори в Криму.

Читайте також:
РНБО розширила санкційний “список Сенцова-Кольченка”
та готує нові обмеження за вибори в Криму

Кабмін розширив санкційні списки проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна