Розведення військ у межах населених пунктів не відбувається, – Тука

 

Населені пункти не входять у зони, з яких відводяться війська згідно з рамковими домовленостями Тристоронньої контактної групи про розведення сил у зоні АТО. Про це в ефірі каналу “1+1” заявив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука, передає ТСН.

За його словами, у Станиці Луганській зона відведення українських військових не доходить до КПВВ, на якому вони несуть службу.

Тука уточнив, що у “сірій зоні” після розведення військ опиняться поля та ліси, але люди там не живуть.

Як писала “Новинарня“, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішенняТристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів у трьох зонах на лінії розмежування. Документом передбачено розведення на 1 км з кожного боку в Золотому, Петрівському і Станиці Луганській.
При цьому спостережна місія ОБСЄ вперше зобов’язалася проводити цілодобовий моніторинг виконання домовленості про припинення вогню, яке має передувати розведенню.
Угода набула чинності 22 вересня. Вона мала бути виконана протягом 13 днів за умови, що 7 днів в цих районах буде дотримуватися режим тиші.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому на Луганщині, 7 жовтня – у Петрівському на Донеччині. На 9 жовтня було заплановано розведення сил у Станиці Луганській, але воно не відбулося через обстріли з боку бойовиків.

В останні дні зросла кількість обстрілів, особливо на Маріупольському напрямку, та число жертв у лавах ЗСУ.

Читайте також:
Місія ОБСЄ ігнорує вимоги розведення сил на Донбасі – не працює вночі, коли стріляють

В СЦКК пояснили, чому біля Станиці не буде розведення військ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна