Путін підписав закон про безстрокове розміщення російської авіації в Сирії

 

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, згідно з яким на території Сирії розміщується авіаційна група збройних сил Російської Федерації. Відповідний документ 14 жовтня опубліковано на сайті Кремля.

Законом ратифікується угода між РФ та Сирією, підписана в Дамаску 26 серпня 2015 року. Угода укладається на безстроковий період і тимчасово застосовується з дати підписання закону.

Згідно з документом, авіаційна група розміщується на території Сирії “на прохання сирійської сторони” і дислокується на аеродромі Хмеймім у провінції Латакія, який надається у користування РФ сирійським урядом на безоплатній основі.

“Застосування російської авіаційної групи здійснюється відповідно до рішення її командира за планами, погодженими сторонами… Сирійська сторона не пред’являє ніяких претензій РФ, її авіаційній групі та її особовому складу і не порушує проти них ніяких позовів у зв’язку з діяльністю російської авіаційної групи і її особового складу”, – йдеться в документі.

Читайте також:
Через дії Кремля в Сирії ЄС відмовився від ідеї скасувати санкції проти Росії, – Reuters

МЗС: Захід боїться посилити тиск на Путіна через його ядерну зброю

Росія нарощує військову присутність в Сирії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.