Європарламент буде боротися з російським впливом на європейців

 

Європарламент 21 жовтня розгляне в першому читанні проект резолюції щодо протидії пропаганді з боку Росії і терористичного угрупування “Ісламська держава” (ІД). Комітет у закордонних справах Європарламенту схвалив її в понеділок, 10 жовтня, пише Deutsche Welle.

У документі, зокрема, сказано, що Росія “агресивним чином” використовує широкий спектр інструментів, в тому числі спеціальні фонди, мовники на різних мовах, новинні агентства, громадські та релігійні групи, соціальні мережі і тролів в інтернеті. Російська влада робить це для того, щоб “поставити під сумнів європейські цінності” і спровокувати розкол Європи, зазначено в документі.

Росія стрімко активізує свою діяльність в Європі, мета якої полягає в поширенні російського впливу і російської гегемонії, підриві суверенітету східноєвропейських країн. При цьому однією з головних стратегій Росії є фальсифікація історії, сказано в резолюції.

Як приклади інформаційної війни, яку Росія веде проти Заходу, в документі наводяться, зокрема, російська кібератака на Естонію, кампанії з дезінформації після загибелі літака польського президента під Смоленськом і після краху рейсу MH17 на Донбасі, а також після анексії Криму Росією і в зв’язку з міграційною кризою в Європі.

Країни ЄС також відноситься до цільової групи пропагандистів з ІД, які працюють на регіональному і глобальному рівнях. Країнам Євросоюзу в зв’язку з цим необхідно захистити суспільство, в першу чергу молодих людей від радикалізації, а також перекрити грошові потоки в ІД, йдеться в проекті резолюції Європарламенту.

Читайте також:
У Дніпрі СБУ затримала російського інтернет-пропагандиста. ВІДЕО

На обладнання для блокування російської пропаганди потрібно десятки мільйонів гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.