Після нових авіаударів РФ по Алеппо Вашингтон поновлює переговори з Кремлем

США і Росія оголосили, що відновлюють переговори про врегулювання конфлікту в Сирії, перервані на початку цього місяця.

Переговори були зупинені за ініціативою Вашингтона дев’ять днів тому на фоні загострення розбіжностей між двома країнами через неспроможність досягнути перемир’я.

Однак тепер стало відомо, що російський міністр закордонних справ Сергій Лавров зустрінеться з держсекретарем США Джоном Керрі у суботу, 15 жовтня, в Швейцарії, передає ВВС.

Оголошення про це зробили через два дні після відновлення авіаударів по Алеппо, жертвами яких вже стали понад 75 людей.

Як йдеться у заяві Держдепартаменту, Джон Керрі обговорить багатосторонній підхід до подолання цієї кризи, включно з тривалим припиненням насильства і відновленням поставок гуманітарної допомоги.

Очікується, що в переговорах у Лозанні візьмуть участь також представники ключових регіональних гравців – Саудівської Аравії, Туреччини й Ірану.

Після закінчення зустрічі Керрі вирушить з візитом до Лондона.

Нагадаємо, сирійські проурядові сили, яких підтримує російська авіація, з вересня ведуть повномасштабний наступ, аби взяти все місто Алеппо під свій контроль. Це колись найбільше сирійське місто зараз розділене приблизно навпіл. Західну частину утримують сили, лояльні до президента Башара Асада, а східну – різні опозиційні угруповання.

Під російськими авіаударами гинуть сотні мирних мешканців.

Москва заперечує, що завдає удари по цивільних об’єктах і заявляє, що цілями авіанальотів є виключно терористи.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна