Бойовики, які воюють під Авдіївкою, вимагають негайно їх звільнити і розірвати контракти

 

Після одного місяця боїв на промзоні Авдіївки бойовики батальйону “ДНР” “Сомалі” звернулися з відкритим листом до командування з вимогою негайно їх звільнити і розірвати контракти. Про це у “Фейсбуці” повідомив редактор сайту “Цензор” Юрій Бутусов.

“Один з провідних російських пропагандистів війни проти України – Андрій Червонець, опублікував вражаюче “Звернення бійців “Сомалі” до командування 1-го армійського корпусу “ДНР“. У цьому зверненні розповідається про повну деморалізацію батальйону “Сомалі”, яким командує терорист “Гіві” – Михайло Толстих”,  пише він.

list-somali

У звернені вказано, що “60% солдатів батальйону “Сомалі” 1-го армійського корпусу ЗС РФ звільняються – пишуть, що комбат терористів Михайло Толстих “насильством і обманом намагається утримувати військовослужбовців”. Вони всі раптом вирішили розірвати контракт і звільнитися з “армії ДНР”. Поки сиділи в тилу і грабували – то все було добре, але ось якийсь місяць на промзоні – і майже всі стали пацифістами. А служити в “Сомалі” на промзону нові бойовики вже не йдуть!”

Червонець не написав, де зараз “Сомалі” – але відомо, що місяць тому “Сомалі” зайняв позиції в “промзоні” Авдіївки. Вони замінили підрозділи бригади “Республіканської гвардії ДНР”, зазначає журналіст. Її підрозділи були виведені на ротацію через великі втрати, яких противник зазнав у боях з 122-м батальйоном 81-ї бригади, окремими підрозділами 58-ї бригади ЗСУ і 5-м батальйоном Української добровольчої армії.

“І ось результат – через місяць ближніх боїв і батальйон “Сомалі” теж небоєздатний! Повага всім українським воїнам, які борються в районі Авдіївки”, – підсумував Бутусов.

Нагадаємо, у вересні справу командира “Сомалі”, терориста “ДНР” Гіві – Михайла Толстих – в Україні передали до суду, йому світить довічне ув’язнення (заочно).

Читайте також:
Під Авдіївкою бойовик убив свого спільника, – ГУР

“Коли більшість пішла їсти”. Волонтер розповів, чому на “промці” загинули двоє бійців ЗСУ,
а третього роззброїли сепари

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна