КС відмовився повертати на карту України Дніпропетровськ

 

Конституційний Суд України відмовився розглядати подання народних депутатів про конституційність перейменування міста Дніпропетровська на Дніпро. Про це повідомляється на офіційній сторінці Суду.

“Ухвалою колегії суддів КСУ відмовлено у відкритті конституційного провадження у справі подання 48 народних депутатів щодо відповідності Конституції постанови Верховної Ради про перейменування міста Дніпропетровська Дніпропетровської області”, – зазначено на сайті КС.

Як відомо, Верховна Рада перейменувала Дніпропетровськ у Дніпро 19 травня в рамках виконання закону про декомунізацію. Після цього народні депутати від “Опозиційного блоку” Олександр Вілкул і Дмитро Колєсніков зареєстрували постанову про скасування цього перейменування. 1 червня Верховна Рада відмовилася підтримати цю постанову, і на карті України з’явилося місто Дніпро.
48 депутатів ВР оскаржили перейменування Дніпропетровська в Конституційному Суді.

Читайте також:
Замість Кіровограда – Кропивницький. Рада закінчила декомунізацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна