Страшний обстріл на тлі “перемир’я” під Маріуполем: вісім поранених бійців ЗСУ

 

Унаслідок нічних і ранкових обстрілів 10 жовтня на Маріупольському напрямку отримали поранення щонайменше вісім українських військових. Про це повідомила місцева волонтерка Галина Однорог в ефірі каналу “112 Україна”.

“Я була в нашому госпіталі. Ще уточнюються всі дані, тому що когось везуть сюди, когось везуть у військовий госпіталь. Останнє повідомлення, яке я знаю, було 8 (поранених). Потім ще довезли хлопців. Тому скільки, остаточно невідомо”, – сказала волонтерка.

“У нас сьогодні був дуже страшний обстріл, і місцеві до мене цілий день дзвонять. Вони стурбовані тим, що у нас сьогодні відбувається… Ситуація під контролем. Все є”, – зазначила Однорог.

Вона підкреслила, що обстріли в маріупольському секторі зони АТО тривають третій день.

“Я тільки що була в місії ОБСЄ, я запитувала їх відповіді. Вони нічого не хочуть коментувати. Я питала, чому з Богданівки після 16:00 виїжджають [представники] ОБСЄ, вони тільки що повідомили, що з Києва інформацію про те, що вони повинні працювати тільки вдень. Вночі вони не будуть працювати. Те, що нам говорили, що вони будуть працювати 24 години, вони цього не роблять. У Широкине їх не пускають. Зараз дійшла інформація, що вже стоять “гради” і під Саханкою, і під Безіменним”, – заявила волонтерка.

У себе в “Фейсбуці” Галина Однорог оприлюднила фото кількох поранених із маріупольського шпиталю й написала: “Сьогодні з Саханки по наших хлопцях лупили всім тяжким. З самого рання. Почали з мінометів 120-х і 80-х , продовжили тяжкою артою, танками, “гвоздиками”. Якось тяжко відповідати стрілецькою зброєю проти танків та “гвоздик”.
Хто дасть відповідь за наших загиблих та поранених хлопців, яким сьогодні нема чим відповідати? Де ОБСЄ сьогодні були, де ваші “мінські домовленості”? Коли вже припиниться безглузде вбивство наших хлопців?”

Читайте також:
Біля Петрівського й Золотого після відведення військ розмінували місцевість

“Два роки по тому”. Волноваха вже мітингує проти відведення ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна