СБУ затримала екс-військового, який віз у Росію флешку зі списком учасників АТО

 

Колишній офіцер Збройних сил України намагався вивезти до Росії флешку з інформацією, яка є державною таємницею у галузі оборони.

Як повідомила прес-служба СБУ, військового затримали на міжнародному автомобільному пункті пропуску “Бачівськ” у Сумській області.

На флеш-накопичувачі, що йому належав, правоохоронці виявили електронні копії документів стосовно діяльності однієї з військових частин, оборонні плани та списки учасників антитерористичної операції.

Повідомляється, що 35-річний одесит, екс-командир розвідки спецпідрозділу, до 2014 року проходив службу в Криму.
Після окупації півострова він виїхав на материкову частину України, де продовжив службу. У серпні 2016 року офіцер був звільнений з армії та позбавлений військового звання за порушення військової дисципліни.

“Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 422 (розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування”, – повідомив прес-центр СБ України.

Читайте також:
У Рівному затримали російського шпигуна, який мав здобути секретну інформацію. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна