Порошенко з головою радбезу Польщі обговорив військову співпрацю та історію

 

Президент Петро Порошенко в понеділок, 10 жовтня, за участі секретаря РНБО Олександра Турчинова провів зустріч із керівником Бюро національної безпеки Польщі Павелом Солохом.

Як повідомила прес-служба Банкової, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та питання двостороннього співробітництва у військовій та військово-технічній сфері. Було наголошено на важливості укладення вже найближчим часом двосторонньої угоди про співробітництво в сфері оборони.

Окремо відзначено успішну діяльність українсько-польсько-литовської бригади (Литполукрбриг). Президент України також висловив вдячність польській стороні за сприяння у фаховій підготовці українських офіцерів та військових лікарів.

Сторони приділили окрему увагу активізації діалогу в контексті відносин України з НАТО.

Президент України подякував Польщі за підтримку рішення Ради Європейського Союзу щодо продовження санкцій проти Російської Федерації, які мають діяти до звільнення окупованих територій України “для мотивації Росії щодо виконання Мінських угод”.

Порошенко висловив сподівання, що Польща й надалі продовжить активну політику у регіональній співпраці, зокрема під час свого головування у Вишеградській четвірці.

 

Глава Української держави при цьому закликав польську сторону не політизувати історичне минуле та наголосив, що не можна дозволити панувати антиукраїнським чи антипольським настроям, від яких виграє третя сторона – країна-агресор.

Читайте також:
Посольство в Польщі відреагувало на осквернення пам’ятника воїнам УПА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна