Фейгін заніс Сущенку в СІЗО 70 сторінок новин про його арешт

 

Адвокат Марк Фейгін у понеділок, 10 жовтня, відвідав у московському СІЗО “Лефортово” затриманого в Росії кореспондента агентства “Укрінформ” Романа Сущенка.

“Вийшов від Романа Сущенка. Передає всім привіт, дякує за підтримку особливо журналістів. Масштаб цієї підтримки його дуже підбадьорив, – написав Фейгін у своєму “Твіттері”.

Також Фейгін повідомив, що в його підзахисного з’явився сусід по камері.

“Отже, Роман Сущенко в Лефортово в двомісній камері з сусідом. Сусід із засуджених у справі Хізб-ут-Тахрір“, – зазначив адвокат.

В ефірі телеканалу “112 Україна” Фейгін пояснив, що приніс Сущенку дайджест преси й пробув у нього чотири години.

 

“Десь чотири години ми з ним спілкувалися, ми обговорили майже всі питання. І ті, які стосуються справи, і щодо всього, що відбувається навколо. Ми зуміли, по-перше, письмово скласти його свідчення, які будуть долучені. Над ними ще треба попрацювати пару днів, але вони будуть долучені до матеріалів справи. Його версія подій, те, що з ним відбувалося”, – розповів адвокат.

“Він в порядку. Йому вже занесли передачу Романа Цимбалюка з УНІАНу, ще минулого тижня. Сьогодні йому передали речі. Він говорить, у нього величезний баул. І гроші на рахунок надійшли. Почувається він добре. Я йому приніс величезний дайджест, сторінок на 70, який “Укрінформ” зробив для нього з публікаціями, всякими побажаннями, підтримкою журналістів. Він із задоволенням читав, був дуже бадьорим. Добре відгукувався про журналістів, які несподівано вчинили йому підтримку… Для нього це було великою підтримкою з волі”, – розповів Марк Фейгін.

Адвокат також підтвердив, що український консул відвідає Сущенка в п’ятницю, 14 жовтня.

“Він (консул) отримав лист про це з відповідних відомств, з російського МЗС. Консул не займається кримінальною справою, бо йому навіть не дозволять про це розмовляти. Але без Міністерства закордонних справ, без консульської підтримки нам Романа не врятувати”, – зазначив Фейгін.

Як відомо, вперше Фейгін побував у Сущенка 4 жовтня.

Читайте також:
Арештований ФСБ журналіст Сущенко писав під псевдо Рон Височанський. МЗС стало на зихист

Роман Сущенко – власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Парижі – прибув до Москви з Парижа в приватних справах минулої п’ятниці, 30 жовтня, і був затриманий в аеропорту працівниками ФСБ. Рідні не знали про його затримання дві доби, аж доки у московському СІЗО “Лефортово” журналісти виявили російські правозахисники, які перебували там із плановою перевіркою умов утримання арештованих.
На той момент Роман вже був таємно арештований на два місяці Лефортовським судом Москви.

Федеральна служба безпеки Росії вважає Романа Сущенка кадровим офіцером Головного управління розвідки Міноборони України у званні полковника. Журналіста звинувачують у шпигунстві (стаття 276 КК РФ).

Офіційний Київ називає ці обвинувачення фейком та вимагає від Москви негайно звільнити журналіста.

Росія натомість досі не допускає до затриманого українського консула.

Нагадаємо, в інтернеті з’явилося відео затримання журналіста “Укрінформу” Романа Сущенка. У кадрі видно, як на нього надягають наручники і ведуть в невідомому напрямку.

Читайте також:
В Кремлі назвали затримання українського журналіста
“звичайною роботою спецслужб”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна