Бюро ПАРЄ не підтримало зміну регламенту на догоду Росії

 

Бюро ПАРЄ відмовилось від ідеї просування нелегітимної і швидкої процедури зміни регламенту Асамблеї на догоду РФ. Про це повідомив голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв у “Фейсбуці“.

“Протести української делегації напередодні Бюро ПАРЄ спрацювали. Наразі Бюро відмовилось від ідеї просування нелегітимної і швидкої процедури зміни регламенту Асамблеї на догоду РФ. Але розслаблятися не можна. Ухвалене рішення – провести дебати в політичних групах ПАРЄ. Себто, виміряти температуру у всьому домі. І залежно від результатів, питання буде винесено на Бюро ПАРЄ у п’ятницю”, – написав він.

За словами Ар’єва, за таких обставин запланований проросійськими лобістами бліц-кріг стає майже неможливим. Тому Росія починає говорити про політичний мораторій на заперечення повноважень делегаціям, який носить суто декларативний характер і проти якого треба боротись в діалозі під час сесії.

Проте Ар’єв зазначив, що свіжі події в Алеппо та висновки по МН17 певним чином змінили настрої в ПАРЄ не на користь росіян.

Читайте також:
Голова делегації в ПАРЄ пояснив, що означає рішення Ради про нелегітимність нової Держдуми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна