В СІЗО до Сущенка пустили українського консула

 

Український консул зустрівся в московському СІЗО “Лефортово” із заарештованим кореспондентом інформагентства “Укрінформ” Романом Сущенком. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив речник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига.

Він зазначив, що наразі про зустріч є ще не так багато інформації.

За його словами, в уповноваженого Верховної Ради отримали телефонний дзвінок від офісу російського омбудсмана Тетяни Москалькової “повідомленням про те, що о 14.00 було надано доступ нашому консулу, і що загальний час зустрічі був 3 години”.

При цьому Чаплига додав, що цей час, найімовірніше, наведено з урахуванням часу на вхід та вихід, а також інші процедури.

Водночас він зауважив, що “відбулося особисте спілкування Романа Сущенка й нашого консула”.

Раніше планувалося, що консула до Сущенка пустять 14 жовтня.

Читайте також:
Фейгін заніс Сущенку в СІЗО 70 сторінок новин про його арешт

Арештований ФСБ журналіст Сущенко писав під псевдо Рон Височанський. МЗС стало на зихист

Роман Сущенко – власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Парижі – прибув до Москви з Парижа в приватних справах минулої п’ятниці, 30 жовтня, і був затриманий в аеропорту працівниками ФСБ. Рідні не знали про його затримання дві доби, аж доки у московському СІЗО “Лефортово” журналісти виявили російські правозахисники, які перебували там із плановою перевіркою умов утримання арештованих.
На той момент Роман вже був таємно арештований на два місяці Лефортовським судом Москви.

Федеральна служба безпеки Росії вважає Романа Сущенка кадровим офіцером Головного управління розвідки Міноборони України у званні полковника. Журналіста звинувачують у шпигунстві (стаття 276 КК РФ).

Офіційний Київ називає ці обвинувачення фейком та вимагає від Москви негайно звільнити журналіста.

Нагадаємо, в інтернеті з’явилося відео затримання журналіста “Укрінформу” Романа Сущенка. У кадрі видно, як на нього надягають наручники і ведуть в невідомому напрямку.

Читайте також:
В Кремлі назвали затримання українського журналіста
“звичайною роботою спецслужб”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.