Доба в АТО: за добу 48 обстрілів, у ЗСУ – загиблий і поранений, у бойовиків 10 убитих. КАРТА

 

За минулу добу, 8 жовтня, внаслідок бойових дій у зоні АТО загинув один український військовий, один боєць зазнав поранень. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко.

ЗСУ зазнали втрат у Троїцькому на Світлодарській дузі внаслідок підриву бійців на вибуховому пристрої.

При цьому, за даними Головного управління розвідки МОУ, втрати бойовиків за добу сягнули 10 осіб загиблими, чотирьох поранено – на Луганському та Маріупольському напрямках(підрозділи – 4-та окрема мотострілецька бригада (Алчевськ) 2-го армійського корпусу та 9-й окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК).

Лисенко повідомив, що за минулу добу на Луганському напрямку в суботу відбулися 16 ворожих обстрілів, з них 7 – з важкого озброєння; на  Донецькому – 5 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння; на Маріупольському – 27 обстрілів, 10 – з важкого озброєння.

Зокрема, на Луганщині в районі Новозванівки бойовики вели вогонь по силах АТО з артилерії 122-го та 152-го калібрів, мінометів калібру 120 мм, а в напрямку Новоолександрівки — з мінометів 82-мм. Біля Кримського ворог здійснив обстріли опорних пунктів із гранатометів та стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку в напрямку Широкиного окупанти неодноразово вели вогонь з мінометів 82-го та 120-го калібрів, озброєння БМП та стрілецької зброї, а в районі Водяного — зі ствольної артилерії калібру 122 мм. Поблизу Павлополя, Мар’їнки та Старогнатівки противник застосовував гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю, фіксувалися снайперські обстріли.

На Донецькому напрямку у Кам’янці, Новгородському, Авдіївці та Троїцькому бойовики обстрілювали підрозділи ЗСУ з мінометів 82-мм, БМП, кулеметів та гранатометів різних систем, а також стрілецької зброї.

Загалом за минулу добу російсько-окупаційні війська 48 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Як повідомив в ефірі каналу “112 Україна” голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, “з тієї сторони не дотримується режим тиші… Якщо у нас брати по Золотому і Катеринівці, у нас сьогодні була дуже “гаряча” ніч. У нас у межах 15 обстрілів було протягом двох-двох з половиною годин. Заходили в нас ДРГ у районі Катеринівки, це зовсім поряд із Золотим. Якраз був теж серйозний бій. Наші хлопці дали серйозну відсіч”, – сказав Гарбуз.

“З огляду на систематичне порушення режиму тиші з боку противника та невиконання бойовиками Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів, Збройні сили України вимушено переносять терміни відведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської”,  -повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Карта АТО станом на ранок 9 жовтня 2016

Карта АТО станом на ранок 9 жовтня 2016

Читайте також:
“Усе для миру”. Росія перекинула на Донбас ще 5 “градів” і 28 танків, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна