Порошенко запросив в Україну нового генсека ООН, небайдужого до проблеми Донбасу

 

Президент Петро Порошенко в ніч на 8 жовтня провів телефонну бесіду з колишнім прем’єр-міністром Португалії Антоніу Гутеррешем та привітав з ухваленням рекомендації Ради Безпеки призначити його на посаду генерального секретаря ООН на період 2017-2021 років. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко висловив переконання, що на посаді генерального секретаря Антоніу Гутерреш демонструватиме принципову позицію у відстоюванні цілей та принципів Статуту ООН та зосередить свою діяльність на забезпеченні міжнародного миру та безпеки.

“Президент України також подякував Антоніу Гутеррешу за його активну позицію під час перебування на посаді Верховного комісара ООН у справах біженців щодо гуманітарної кризи на Донбасі, яка спричинена російською агресією”, – йдеться в повідомленні.

У свою чергу Антоніу Гутерреш, за інформацією Банкової, запевнив у своїй відданості принципам та нормам Статуту ООН, а також окремо подякував Україні за надану в рамках Ради Безпеки ООН підтримку його кандидатурі на цю високу посаду.

Петро Порошенко запросив Антоніу Гутерреша здійснити візит до України за найближчої нагоди.

Читайте також:
Україна підтримує обрання генсеком ООН португальця Гутерреша

Тим часом постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в ефірі “Голосу Америки” прокоментував переваги ймовірного обрання генсеком Об’єднаних Націй Гутерреша.

Антоніу Гутерреш зможе повернути керівникові ООН ті якості, яких не вистачало протягом останніх років, в тому числі й щодо ситуації на Донбасі, вважає Єльченко.

Він зазначив, що Гутеррреш користувався симпатіями від самого початку, всі шість раундів голосування.

Також Єльченко розповів, що ймовірний новий генсек ООН неодноразово зустрічався з представниками України. “На всіх цих зустрічах він уважно вислуховував усі наші аргументи, його реакція була дуже до нас прихильною. Він прекрасно розуміє, що у нас відбувається”, – наголосив постпред України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.