Доба в АТО: 38 обстрілів, шестеро поранених в ЗСУ, троє – в бойовиків

 

За минулу добу, 7 жовтня, в зоні бойових дій на Сході ніхто з українських військових не загинув, проте четверо бійців отримали поранення, а двоє були контужені. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він навів також дані української розвідки, згідно з якими в бойовиків – троє поранених зі складу 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2-го армійського корпусу.

 

Як повідомили у штабі, за минулу добу російсько-окупаційні війська загалом 38 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО.

Найгостріша ситуація – на Луганському напрямку, де зафіксовано 15 порушень “режиму тиші”. Тут збройні провокації проти українських захисників продовжуються в районі Новоолександрівки, де ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. В Новозванівці по опорних пунктах українських військовослужбовців бойовики стріляли з мінометів 120-го калібру, а в Кримському – з автоматичних гранатометів.
Близько опівночі поблизу Новозванівки та Новоолександрівки відбулись обстріли українських позицій з артилерії 152-го та 122-го калібрів.

На Маріупольському напрямку відбулось 17 обстрілів. В Мар’їнці, по укріпленням сил АТО російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів та озброєння бойової машини піхоти.
В районі Гранітного та Павлопіля противник здійснив обстріли зі стрілецької зброї, в Широкіно — з кулеметів великого калібру, в районі Старогнатівки — з БМП.

На Донецькому напрямку зафіксовано 6 обстрілів. В Зайцевому противник застосував міномети калібру 82 мм, у Верхньоторецькому та Авдіївці кулемети великого калібру, гранатомети, стрілецьку зброю.

За добу в зоні АТО зафіксовано два прольоти безпілотників противника.

Читайте також:
Марчук пояснив резон розведення військ на Донбасі: “жодного вбитого”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна