Справу екс-міністра юстиції Лавриновича передали до суду. Він бачить слід Манафорта

 

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт щодо екс-міністра юстиції часів Януковича Олександра Лавриновича. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Обвинувальний акт щодо скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва 7 жовтня 2016 року для розгляду по суті.

“Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього міністра юстиції України О. Лавриновича, його заступника та директора Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера Міністерства юстиції України”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, екс-чиновники обвинувачуються у вчиненні розтрати бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн. гривень (на той час 1,1 млн. доларів) через безпідставну та незаконну закупівлю Міністерством юстиції України послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США).

Повідомляється, що відповідні дії чиновники чинили під виглядом необхідності отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи “Тимошенко проти України” в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Юлії Тимошенко, за ознаками злочинів передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Сам Олександр Лавринович бачить зв’язок між передачею своєї справи в суд із виборчою кампанією в США. Про це він повідомив в ефірі телеканалу “112 Україна “.

За його словами, сполучною ланкою виступає Пол Манафорт, колишній глава передвиборного штабу Дональда Трампа, який фігурує в “чорній бухгалтерії” Партії регіонів і нібито, на думку правоохоронців, міг давати команди Мін’юсту, який Лавринович тоді очолював.

“Тут з’явилася можливість, коли збіглося проведення виборчої кампанії наших стратегічних партнерів США, і було питання, яким чином оприлюднили інформацію про наявність прізвища керівника штабу одного з кандидатів у списках тих, хто отримував кошти або кому передавали кошти в бухгалтерії ПР. І користуючись прізвищем пана Манафорта, прив’язали його до того, що є якась інформація з архіву колишнього генпрокурора Пшонки у Горбатюка, і там є нібито свідчення про те, що цей пан нібито брав участь в роботі чи під час редагування в тій компанії, яка виконувала роботу. Таким чином, це порушення і американського законодавства, і українського. Таким чином, треба щоб ця справа в Україні просувалася, і вона рикошетом ударила по представниках виборчого штабу в Америці, і тут відлуння. Тут очевидний зв’язок. це прізвище фігурує в цьому акті. Є посилання, що цей людина була серед тих, хто визначав, що треба робити владі в Україні, в тому числі Мін’юсту”, – заявив Лавринович.

Читайте також:
ГПУ завершила розслідування справи екс-міністра юстиції Лавриновича

Екс-міністру юстиції Лавриновичу вручили нову підозру у “справі обвинувачення Тимошенко”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна