Польща спростила процедуру оформлення віз в Києві

 

Посольство Республіки Польща в Україні запровадило спрощену процедуру оформлення віз у Києві. Про це йдеться в повідомленні Департамент консульської служби МЗС України у “Фейсбуці“.

“З 3 жовтня 2016 року заявник, який планує оформити шенгенську візу до Польщі, має звернутися із закордонним паспортом до відділення “Банку Ідея” або “КредоБанку” та здійснити передоплату для себе та, у разі необхідності, членів своєї родини (до чотирьох осіб). Під час передоплати заявник обирає тип візи і повідомляє контактний номер свого телефону”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після здійснення передоплати сервісного збору та отримання банківського коду PTN заявнику протягом 5 днів зателефонує оператор колл-центру з 9:00 до 21:00 з понеділка по суботу (крім вихідних днів) і запропонує дату подачі документів. Якщо запропонована дата не є прийнятною для заявника, наступна автоматично обрана системою дата буде вдруге запропонована заявнику оператором у телефонному режимі.

Спрощений варіант реєстрації на подачу візових документів до Польщі діятиме лише в Пунктах прийому візових анкет (ППВА) в Києві.

Згідно з повідомленням, нововведення має суттєво скоротити процес подачі документів на польську візу, убезпечити систему від хакерських атак і спрямовано обмежити діяльність незаконних візових посередників.

За результатами роботи нової процедури реєстрації в Києві, якщо буде зафіксовано її актуальність та пришвидшення процесу реєстрації заявників на отримання польської візи, така система буде запроваджена у візових центрах і консульських установах Польщі у Львові, Луцьку, Харкові, Одесі.

Читайте також:
Єврокомісар Ган: Процедура надання Україні “безвізу” буде успішною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна