“Самопоміч” вимагає пояснень з приводу законності угоди про розведення озброєнь

 

“Самопоміч” вимагає від президента Петра Порошенка пояснити, хто й на якій підставі підписав в Мінську угоду про розведення військ в зоні АТО. Про це з трибуни Верховної Ради заявив нардеп Семен Семенченко.

“Фракція “Самопоміч” звертається до президента з питаннями: “Які законно призначені чи законно обрані посадові особи Української держави підписали рамкову угоду про відвід військ? Якими положеннями Конституції чи законів України керувалися ці особи? Хто й на підставі яких документів наділив їх повноваженнями підписання подібних рішень від імені держави?” – заявив депутат.

У час виголошення заяви Семенченка обступили на знак підтримки інші депутати з “Самопомочі”.

“Відведення українських військ і залишення наших громадян без захисту, на виконання домовленостей неуповноважених на те Конституцією осіб – кримінальний злочин. Підписувати міжнародні договори або угоди від імені України мають право тільки уповноважені на те Конституцією посадові особи, а остаточне рішення має прийматися Українським парламентом і Народом України. Президент України не може передавати свої повноваження іншим особам або органам”, – написав у “Фейсбуці” Семенченко згодом.

“Під гаслами миру і відновлення територіальної цілісності, фактично, в черговий раз, здаються території України і громадяни України, які там живуть”, – дадав він.

Крім того, з трибуни ВР Семенченко закликав Генпрокуратуру порушити кримінальну справу за ці дії.

“Хто й на якій підставі дав команду українським збройним силам виконувати ці домовленості й залишати нашу українську землю?”, – сказав Семенченко.

Читайте також:
Сторони АТО успішно розвели сили біля Богданівки, – Лисенко

Жителі Станиці Луганської готують протести проти відведення ЗСУ

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську Тристоронньою контактною групою було підписано рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі в трьох “зонах безпеки” площею 2 кв. км – поблизу населених пунктів Петрівське (ОРДО), Золоте та Станиця Луганська (Луганська область).
Відповідно до угоди, СММ ОБСЄ має здійснювати на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення.
На сьогодні розведення сил відбулося поблизу Золотого й Петрівського/Богданівки.

Читайте також:
Жебрівський не підтримує акції проти розведення сил і каже, щоб “не парились”

Спроби розведення військ на Донбасі продовжаться 7 і 9 жовтня

МЗС пояснило, чому розведення військ на Донбасі не відбулося на двох ділянках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна