Єврокомісар Ган: Процедура надання Україні “безвізу” буде успішною

 

Комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення Йоганесс Ган заявив, що процедура надання Україні безвізового режиму з Європейським союзом буде успішною. Таке переконання він висловив в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

“Я б сказав, щодо України ситуація повинна бути такою ж, як і у випадку з Грузією. Вони виконали всі умови, і я не чув про жодні проблеми ні з боку країн-членів ЄС, ні від європарламентаріїв”, – зазначив Ган.

Також повідомляється, що комітет постійних представників країн-учасниць ЄС дав “зелене світло” Європейській раді про початок переговорів з Європарламентом щодо лібералізації візового режиму для Грузії.

Раніше Ган заявив, що рішення про скасування віз для українців ЄС ухвалить вже в жовтні.

Нагадаємо, 26 вересня комітет Європарламенту з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE) підтримав рішення про надання Україні безвізового режиму.

Раніше, 5 вересня, на засіданні Комітету з громадянських свобод та внутрішніх справ заслухали доповідачку з українського питання Марію Габріел, котра рекомендувала затвердити пропозицію про внесення України до перелік країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

11 жовтня питання надання Україні безвізового режиму мають розглянути на засіданні Ради з питань юстиції та внутрішніх справ Євросоюзу.

Читайте також:
Порошенко і Туск скоординували завершення ратифікації угоди про асоціацію та надання “безвізу” Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна