Біля посольства Росії вимагають звільнення журналіста Сущенка. ФОТО

 

Біля посольства Російської Федерації в Україні журналісти, блогери та колеги неправомірно затриманого у Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка вимагають його звільнення.

Як повідомляє “Укрінформ“, близько 30 співробітників інформагентства, представників Незалежної медіа-профспілки України тримають плакати: “Я теж кореспондент. Свободу Роману Сущенку!”. Крім того, на огорожі дипмісії вивішено великий плакат із зображенням Сущенка, якого у кайданках ведуть співробітники ФСБ РФ, і написом: “Kremlin! Stop kidnapping!!!” (“Кремль! Припини викрадення!!!”).

Пікетувальники вигукують “Свободу Сущенку!”.

“Ми вийшли на захист прав нашого колеги Романа Сущенка. Ми вимагаємо свободи для нього. Я його знаю років шість. Ми вважаємо звинувачення, які йому висуваються в РФ, сміхотворними і безпідставними. Це принцип дії РФ, і ми про це знаємо дуже добре. Ми вийшли на цей пікет для того, щоб закликати світову спільноту підтримати нашого колегу”, – сказав журналіст Укрінформу Євген Якунов.

Йому вторує керівник міжнародної редакції агентства Наталія Костіна. “Я Романа знаю досить давно, вже понад 14 років. Він відповідальний журналіст. Я переконана в тому, що звинувачення які, висуває проти нього ФСБ РФ, безпідставні. Тому ми вийшли сюди, до посольства Росії, і закликаємо його негайно звільнити. Ми розраховуємо на підтримку колег як в Україні, так і за кордоном”, – наголосила вона.

Водночас керівник Незалежної медіа-профспілки Ігор Чайка, який був одним з ініціаторів акції, переконаний, що затримання журналіста Укрінформу в Москві незаконне, а звинувачення у шпигунстві – просто “смішні”.

“Ми прийшли на акцію протесту для того, щоб висловити солідарність із нашим колегою Романом Сущенком і закликати Кремль припинити викрадення. Дуже смішно виглядає звинувачення у шпигунстві. Вимагаємо від РФ негайного звільнення Романа Сущенка. Ми мусимо підтримати нашого колегу”, – наголосив він.

Читайте також:
Берлін чекає від Росії доказів для затримання журналіста Сущенка

Сьогодні в Києві пройде акція біля посольства РФ на підтримку затриманого журналіста

Рада просить світ засудити Росію за переслідування українських журналістів. В “Опоблоці” заяву не підтримали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна