Володін від Путіна. Спікером незаконно обраної Держдуми став висуванець адміністрації президента РФ

 

Головою Держдуми РФ сьомого скликання обраний В’ячеслав Володін, який раніше обіймав посаду першого заступника голови адміністрації російського президента.

Як передає УНІАН, за кандидатуру Володіна проголосували 404 депутати. На пост спікера Держдуми його висунула партія влади “Єдина Росія”, яка має в Думі конституційну більшість.

КПРФ запропонувала свого кандидата – Дмитра Новікова, за якого проголосували 40 депутатів.

Російські ЗМІ та аналітики називають 52-річного В’ячеслава Володіна “сірий кардинал Кремля”, маючи на увазі його вплив на прийняття рішень. Він висунувся у верхній ешелон російського політикуму в 2011 році, після того як був керівником апарату голови уряду, Дмитра Медведєва.
Володін – уродженець Саратовської області, у 1996 році – віце-губернатор області. У Думу вперше обраний 1999 року від партії “Отечество – Вся Росія”.
Він уже був віце-спікером Держдуми (2003-2007).

Президент РФ Володимир Путін своїм указом звільнив Володіна від посади першого заступника керівника АП.
Іншим указом Путін призначив на цей пост Сергія Кирієнка – екс-голову “Росатому”, який у 1998 році був главою уряду РФ.

Як повідомляла “Новинарня“, 18 вересня відбулися вибори в Держдуму РФ. Голосування та висування кандидатів проходило також на території тимчасово окупованого Криму, тому Україна визнала цю Думу нелегітимною.

У Держдуму на території окупованого Криму обрані за списком “Єдиної Росії” так звана “прокурор” Наталія Поклонська, Руслан Бельбек, Михайло Шеремет, в одномандатних округах – Костянтин Бахарєв, Світлана Савченко, Дмитро Бєлік і Андрій Козенко.

Читайте також:
Рада визнала нелегітимною Держдуму РФ нового скликання. ТЕКСТ ЗАЯВИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна