“Він вірив у справедливість і чесність”. На смерть морпіха Андрія Барсукова

 

Тарас Чмут
доброволець-контрактник десантно-штурмової роти 501-го батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ, волонтер

(FB)

Йому було 24 роки… Його звали старший лейтенант Андрій Барсуков. Позивний “Єнот”… Але для нас він назавжди запам’ятається “Барсіком” – добрим, молодим і щирим хлопцем…

Йому було 24. Ми роззнайомилися вже в АТО, у 2015-му, де він, у свої роки, був командиром мінометного взводу. Хорошим командиром… Це фото я зробив десь наприкінці серпня минулого року… А вчора його не стало.

ДТП забрало одного з найкращих (якщо не найкращого) офіцера нашого батальйону. Ще в обід ми говорили, а за годину повідомили, що Барсік розбився.

Він був справжнім офіцером. Не з цих, підлабузників, які приклоняються і вислужуються перед начальством. Він вірив у справедливість і чесність – саме з нього почалася історія “зради” над славнозвісними 120-мм мінометами “Молот”.

Пам’ятаю, як він показував фото і доповідну про брак, просив написати десь, добитися, щоб з цим щось зробили, підняти розголос. Я спитав: “Тобі не страшно, що буде з твоє кар’єрою за таке?” – “Це моїм хлопцям з ними воювати. І я не дозволю щоб через них хтось загинув”.

Пам’ятаю, як після великої комісії ми сиділи під наметом курили і жартували: “Ну всьо, сказали, що або мене розжалують або повисять”. “А чо так?” – питаю я. – “Ну як, я ж накричав на гєнєрала і ви#бав отих криворуких заводах, але сказали, шо по дєлу, там брак був у всіх мінометах. То я тепер жду, шо зі мною буде:))”

Він не боявся говорити правду і стояти на тому, у що вірив. Пам’ятаю…

Я так і не встиг купити йому метеостанцію, яку обіцяв… Ми так і не завезли ключі для ремонту машин… Він пішов занадто рано. Це велика втрата для морської піхоти.

Пам’ятайте його, старшого лейтенанта Андрія Барсукова, він боровся за Україну…

Для допомоги родині Андрія:
карта Привату мами 4149 4978 4959 4439 (Ірина Барсукова)

Читайте також:
Біля Маріуполя військовий бензовоз врізався у позашляховик з військовими

Підполковник-морпіх виписує собі бойові нагороди, хоча не був в АТО. ДОКУМЕНТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна