У Путіна вводять короткострокові контракти з військовими для війни за межами РФ

 

Комісія уряду Росії із законопроектної діяльності схвалила ініціативу про можливість укладення військовими короткострокових контрактів “в надзвичайних обставинах”. Про це повідомляється на сайті російського уряду.

Згідно з повідомленням, така ініціатива потрібна для “вирішення завдань у період надзвичайних обставин або в діяльності з підтримання або відновлення миру і безпеки або для припинення міжнародної терористичної діяльності за межами території Росії”.

Контракти можуть укладатися на термін від 6 до 12 місяців військовослужбовцями за призовом або тим, що перебувають у запасі.

Нині короткострокові контракти дозволені для ліквідації наслідків стихійних лих або ж “відновлення конституційного порядку”.

В російському оборонному відомстві пропонували розширити перелік умов, за яких дозволяється укладати короткострокові контракти, ще в 2015 році, повідомляє “Слон”.

Читайте також:
Військовозобов’язані в Росії масово “косять” від призову на збори,
щоб не потрапити на Донбас

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна