Прем’єр-міністр Грузії звинуватив Саакашвілі у підриві авто опозиціонера

 

Прем’єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі вважає провокацією опозиції вчорашній підрив автомобіля депутата від опозиційної партії “Єдиний національний рух” Гіві Таргамадзе.

При цьому Квірікашвілі в своїй заяві, не називаючи імен, імовірно намагається покласти відповідальність за вибух на екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі, інформує “Грузия online“. Зокрема, представники правлячої партії звинувачують в організації вибуху за чотири дні до виборів самого Таргамадзе, який перебував у машині.

Квірікашвілі назвав цю подію “диверсією не тільки проти країни, а спланованою провокацією ворогів Грузії, спрямованою на створення заворушень напередодні виборів” 8 жовтня.

“Вже розпочато розслідування і проводяться всі заходи для затримання винних. Цей тяжкий злочин може входити в інтереси тієї сили, яка не може змиритися з вільним і спокійним виборчим середовищем в нашій країні. Хочу звернутися до авторів і виконавців цієї провокації – ви обов’язково строго відповісте перед законом. Жодного винуватця не захистить ніякий імунітет чи громадянство іншої країни! Всі понесуть відповідальність! Ми раз і назавжди покладемо край небезпеці людських життів заради політичних цілей”, – йдеться в спеціальній заяві прем’єр-міністра, який представляє партію “Грузинська мрія”.

Тим часом, пише “Грузия online”, в соціальних мережах активно обговорюють імовірних замовників цього вибуху, й основні версії ведуть до Служби держбезпеки Грузії і російських спецслужб.

Що стосується останніх, зазначається, що Москва не раз звинувачувала Гіві Таргамадзе в організації “кольорових революцій” на пострадянському просторі і вважала одним зі своїх ворогів. На нього навіть порушували кримінальну справу і оголошували в розшук. Аналітики припускають, що російські спецслужби могли скористатися напруженою передвиборною ситуацією в країні і організувати вибух.

Що стосується версії з СДБ, тут думки розділяються, адже не в інтересах влади було підривати головного опозиційного політика за кілька днів до виборів.

Читайте також:
У Тбілісі перед виборами підірвали авто депутата партії Саакшвілі

Саакашвілі збирається до Грузії, щоб захистити результати виборів, і забере Деканоїдзе

Депутат із БПП розтлумачив, чому не варто чекати від’їзду Саакашвілі в Грузію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна