Пенсійний вік піднімуть лише після збільшення тривалості та якості життя, – Розенко

 

Ні в меморандумі з МВФ, ні в Уряді про підвищення пенсійного віку на сьогодні не йдеться. Про це в заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністр.

“З огляду на весь цей шум, який сьогодні знову піднімається в ЗМІ, я хочу ще раз чітко заявити: ні в меморандумі з МВФ, ні в Уряді про підвищення пенсійного віку на сьогодні не йдеться”, – сказав він.

“У переговорному процесі з МВФ я щонайменше з 2005 року. Тому можу сказати, що на всіх переговорах з МВФ це питання стояло. Але ми ні в 2005, ні в 2008 році не піднімали пенсійний вік. Єдині, хто підняли пенсійний вік –це Янукович з Азаровим у 2011”, – зауважив Розенко.

“Наша позиція абсолютно чітка і принципова – сьогодні ми не підемо на підвищення пенсійного віку для наших співгромадян. Це питання можна буде розглядати лише у перспективі: після того, коли ми підвищимо рівень і якість життя українців, а найголовніше – різко збільшиться тривалість життя в нашій країні”, – наголосив віце-прем’єр-міністр.

Читайте також:
МВФ домовився з Україною про зміну пенсійного віку. Пільга – лише військовим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна